Axiaal Ventilatoren

EMI Ventilatoren

EMI tuinbouw ventilatoren

Recirculatie:
Door met het juiste type ventilator een goede verdeling te maken over het gehele kasoppervlak wordt een aktieve luchtbeweging verkregen, waardoor het gewas onder meer natuurlijke omstandigheden verkeert.

Grote voordelen zijn:

 • geen dode hoeken in de kas.
 • gelijkmatige vochtigheid en CO2 verdeling in het gewas.
 • een betere verdamping van het gewas.
 • een goede opname van de aangeboden voedingssappen.
 • betere warmteverdeling.
 • gelijkmatige groei.

Axiaal ventilatoren

EMI axiaal ventilatoren zijn uitgevoerd in hoogwaardige materialen en daardoor bij uitstek geschikt voor toepassing in plaatsen waar hoge eisen gesteld worden.

 • Roestvrijstalen waaiers voor de wand- en inbouwventilatoren
 • Isolatieklasse "F" 
 • Aluminium onderdelen voor de behuizing en bevestigingssteunen
 • Anti-corrosiecoating voor de rotor en stator
 • Corrosievrije onderdelen bevestigingsmaterialen
 • Speciale lagers met speciaal vet
 • De windingen zijn voorzien van 3 isolatielagen
 • Regelbare motoren
 • 3 jaar garantie op EMI ventilatoren

Jalouzie afsluiter type VK

Toepassing:
Automatische jalouzie afsluiters zijn ontworpen om uitblaasopeningen af te sluiten. Gedurende de tijd dat de ventilator niet draait of op een laag toerental werkt, wordt de opening afgesloten voor wind invloeden van buitenaf. Meestal worden dit type afsluiters gebruikt in samenhang met axiale ventilatoren.

Beschrijving:
Automatische jalouzie afsluiters zijn vierkant van vorm en wel zodanig dat het gat in de muur geheel wordt afgedekt, zelfs als dit niet mooi rond van vorm is. De kleppen bevinden zich in een verhoogd kader, zodat het gerammel door de wind beperkt wordt tot het mininum.

Multifan Ventilatoren

Multifan Wandplaatventilator

Multifan biedt een breed scala wandventilatoren, die geïnstalleerd kunnen worden in de zijmuren van een gebouw. Wandventilatoren worden gebruikt voor agrarische toepassingen, zoals ventilatie in tuinbouwkassen, varkensstallen, pluimveestallen, melkveestallen. Daarnaast kunnen ze gebruikt worden voor de industriële markt, zoals ventilatie in fabrieken en gebouwen. De ventilatoren zijn regelbaar in snelheid en ontwikkeld voor continue werking in omgevingen, die onderhevig zijn aan roest of vochtige omstandigheden en gebruik buitenshuis.

Ook leverbaar als pijpinbouw ventilator.

Multifan Pijpinbouw

De ventilatoren zijn regelbaar in snelheid en ontwikkeld voor continue werking in omgevingen, die onderhevig zijn aan roest of vochtige omstandigheden en gebruik buitenshuis.

Multifan Boxventilator gegalvaniseerd 

De Multifan Casing Fan 92 kenmerkt zich door een compacte uitvoering en wordt als een complete, eenvoudig te installeren unit geleverd. De direct aangedreven ventilator is efficiënter en vereist minder onderhoud in vergelijking met ventilatoren met riemaandrijving.

Multifan 130 Galvanized box fan

Door het aërodynamisch design van de Multifan 130, biedt deze ventilator een hoog luchtvolume (45.600 m³/uur bij 0 Pa) tegen een zeer laag energieverbruik (36,9 W/1000 m³/uur). Onder andere stallen die met een tunnel-of lengtesysteem geventileerd worden, vereisen als gevolg van een toenemende productiebehoefte, grotere luchthoeveelheden verse lucht tegen lage kosten. Dit geldt uiteraard voor alle toepassingen.

Multifan System-1

De Multifan System-1 wordt geleverd inclusief ventilator, plastic kap, jaloezie en rooster. De System-1 is ontworpen om deze gemakkelijk te installeren.
De motoren zijn bestand tegen vochtige omstandigheden en kunnen onder moeilijke omstandigheden optimaal presteren. De kap is gemaakt van duurzaam plastic en biedt bescherming tegen UV-straling. System-1 ventilatoren worden ongeassembleerd geleverd.

Multifan Tuinbouw

Speciaal voor het bereiken van een aërodynamische luchtstroming, heeft Vostermans Ventilation een recirculatieventilator met witte instroomradius ontwikkeld. Deze ventilatoren functioneren uitermate efficiënt en creëren een hoge worp. Tevens zijn ze bestand tegen zware klimatologische omstandigheden, waaronder hoge temperaturen. Vanwege de reflecterende witte kleur zijn ze zeer geschikt voor toepassing in tuinbouwkassen in serie- of parallelventilatiesystemen. Ook voor pluimveestallen, melkruimtes, kleinere industriële hallen of kamers zijn ze optimaal geschikt.

Multifan V-FloFan

Ventilatie speelt een cruciale rol in moderne tuinbouwkassen. Verticaal ventileren leidt tot een beter en gelijkmatiger kasklimaat en levert daarnaast energiebesparingen op. Vanwege allerlei kastechnische verbeteringen en intensievere teeltmethoden neemt de noodzaak tot het regelen van de vochthuishouding op plantniveau toe. Met de V-FloFan is het mogelijk op een eenvoudige en energiezuinige wijze de nadelige gevolgen van vocht te verminderen.

De lucht wordt via een aerodynamische geleider over een groot oppervlakte verspreid. De V-FloFan kan voor uiteenlopende gewassen ingezet worden. De ventilator is eenvoudig op te hangen in de tuinbouwkassen en eenvoudig te onderhouden.

Vernevelingssysteem

Recirculatieventlatoren zijn ook te gebruiken als lagedrukvernevelingssysteem. Door nozzles toe te voegen aan recirculatieventilatoren, kunnen stallen of hallen gekoeld worden door middel van verneveling van water. De hoge worp van de ventilator zorgt ervoor dat er een optimale verspreiding van waternevel plaatsvindt. Lagedrukverneveling wordt toegepast in tuinbouwkassen, pluimvee-, varkens- en melkveestallen.

De lucht wordt via een aerodynamische geleider over een groot oppervlakte verspreid. De V-FloFan kan voor uiteenlopende gewassen ingezet worden. De ventilator is eenvoudig op te hangen in de tuinbouwkassen en eenvoudig te onderhouden.

Multifan Korfventilator

Korfventilatoren van Multifan vormen in omstandigheden, waarin continue recirculatie vereist is, een ideale oplossing. Korfventilatoren zorgen voor een constante aanvoer van verfrissende lucht en een optimale luchtverdeling. De ventilatoren zijn voorzien van een rooster, die voldoet aan de CE-norm. Dankzij de uiteenlopende diameters en de variatie in capaciteit kunnen deze ventilatoren in verschillende gebouwstructuren en onder diverse omstandigheden gebruikt worden.

Melkveeventilator

Vostermans Ventilation ontwikkelde diverse specifieke oplossingen voor melkveestallen. De melkveeventilator, met een diameter van 1,30 meter, zorgt voor frisse lucht rondom de dieren, waardoor hittestress problemen opgelost kunnen worden en de melkproductie optimaal blijft.

Met de hoge worp van 146 meter, het hoge rendement een luchtopbrengst van 48.500 m³/h bij 0 Pa, biedt de Melkveeventilator meerdere unieke voordelen.

Brochures IJsselmuiden Ventilatoren

Voor verder informatie over de diverse uitvoeringen verwijzen wij u graag door naar de brochure.